Eesti Energia loobub diislitehasest

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia pani 2010. aastal nurgakivi uuele õlitehasele, millest pidi saama kütuseimpeeriumi alustala. Praegu on küll tehas valmis, aga toodangut ei anna. Kõnet peab energiafirma juht Sandor Liive, paremal praeguseks firmast lahkunud juhatuse liige Harri Mikk.
Eesti Energia pani 2010. aastal nurgakivi uuele õlitehasele, millest pidi saama kütuseimpeeriumi alustala. Praegu on küll tehas valmis, aga toodangut ei anna. Kõnet peab energiafirma juht Sandor Liive, paremal praeguseks firmast lahkunud juhatuse liige Harri Mikk. Foto: Peeter Langovits

Kui veel mõned kuud tagasi oli ettevõte kindel, et hakkab Eestis autokütust tootma, siis eilse teate järel on kõik lahtine.

Eesti Energia teatas eile, et alustas läbirääkimisi Viru Keemia Grupi (VKG) ja Kiviõli Keemiatööstusega, et kaaluda ühise rafineerimistehase rajamist põlevkiviõlist autokütuseks sobiliku diisli tootmiseks. Ettevõtte teatel on väikese rafineerimistehase ehitus liiga kulukas.

«Väike rafineerimistehas ei lenda,» ütles Eesti Energia juht Sandor Liive. «Põlevkiviõli on ka iseseisvalt müüdav: rafineerimisest tulenev lisakasum on sedavõrd väike, et seda ei tasu alati taga ajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles