Kaarli kirikus tuleb ainulaadne Tellingukontsert

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli kirik.
Kaarli kirik. Foto: Mihkel Maripuu

8. juunil kell 20 toimub Kaarli kirikus ainulaadne Tellingukontsert, kus kokku tulnud muusikud annavad kontserdi altarimaali restaureerimiseks paigaldatud tellingutelt.


Tellingutele tõusevad Hanna-Liina Võsa, Nele-Liis Vaiksoo, Maria Listra, Jarek Kasar, Riho Sibul, Margus Vaher ja Margus Kappel. Muusikuid paelus erakordne võimalus laulda oma laule tellingutel, mitte harjumuspäraselt kontserdilaval, jagada sellist elamust publikuga ning toetada altarimaali restaureerimist.

Mõned teod jäävad püsima. 133 aastat tagasi tõusis Johann Köler Kaarli kiriku lae alla, et teha linnarahvale kingituseks freskotehnikas altarimaal. Eestlasest kunstnik lõi oma suurteose mitte kõrgest soost härradele, vaid lihtsatele inimestele, mida rõhutab ka altarimaali kohal olev tekst.

Kahel viimasel aastal on Kaarli kirikut märkimisväärselt remonditud. Tänu juba tehtud tööle on kirik saanud seest värske ja valgusküllase välimuse. Maikuus alanud altarimaali restaureerimine lisab suve keskpaigaks kirikule veelgi helgust ning avarust.

Muusikud ja Kaarli kogudus kutsuvad kõiki vaatama ja kuulama, kuidas soojal suveõhtul tõusevad tellingutele armastatud artistid. Kuna suvel lõppevad altarimaali restaureerimistööd ei kordu tõenäoliselt enne sajandi möödumist, ei tule ka nii pea võimalust selliseks erakordseks kontserdiks.

«Tellingud on tõesti kõrged! Loodame, et laul kandub kaugele. Tahame jagada seda kordumatut võimalust publikuga, sest üksteisega jagades jääb ilus püsima. Tulge kuulama-vaatama ja kõik koos head tegema!» kutsus üks tellingutel lauljatest Maria Listra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles