Ühissõidukirada Paldiski maanteele ei tule

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukirada. Pilt on illustratiivne.
Ühissõidukirada. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Tallinna transpordiamet loobus ühissõidukirajast Pirni tänava ja Mustamäe tee vahel.

Tallinna transpordiamet viis läbi 23. ja 27. mail Paldiski maanteel Haabersti ringristmikust kuni Kristiine ristmikuni ühissõidukite prioriteedisüsteemi uuringu, mille eesmärk oli välja selgitada nimetatud lõigul ühistranspordi eelistamise-, ühtlasema liiklusvoo- ja kesklinna liikluskoormuse vähendamise optimaalsed võimalused, teatas linna pressiteenistus.

Uuringu tarbeks rajati ajutine ühissõidukite rada alates Pirni tänavast kuni Mustmäe teeni ning kasutati reguleerijaid erinevate fooriprogrammide jäljendamiseks.

Uuringu käigus ilmnesid tavatranspordi takistused ning sellest omakorda aeglustus tipptunni maksimumkoormusel ka ühistranspordi liikumine, mis tõttu ühissõidukiraja loomine eelnimetatud lõigus ei täidaks hetkel ühissõidukite prioriteedi eesmärki.

Tulenevalt eeltoodust ei ole Paldiski maanteele ühissõidukiraja loomine olemasolevate sõiduradade arvelt käesoleval ajal põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles