Õhtusöögikülalised tapsid seitse Afganistani politseinikku

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud valves Ghanzis valijate registreerimise keskuse juures.
Afganistani politseinikud valves Ghanzis valijate registreerimise keskuse juures. Foto: AFP / Scanpix

Talibani võitlejad tapsid Lõuna-Afganistanis seitse politseinikku, keda nad olid enne veennud endid õhtusöögile kutsuma, teatasid täna kohalikud ametivõimud.


Viimase kahe päeva jooksul on Talibani rünnakutes hukkunud 14 Afganistani politseinikku ja sõdurit. Möödunud kuul algas Talibani iga-aastane tihedamate rünnakute periood, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Kaks ründajat põgenesid sündmuskohaks olnud politsei kontrollpunktist Kandahari provintsis.

«Kaks meest küsisid politseilt luba veeta öö nende postil. Politseinikud nõustusi ja andsid neile süüa,» rääkid Kandahari provintsi kuberneri esindaja Jawed Faisal.

«Pärast einet haarasid mehed politseinike relvad ning tapsid neist seitse ja vigastasid veel ühte ning põgenesid.»

Kandahari politsei pressiesindaha Ghorzang Afridi sõnas, et mehed põgenesid politsei maasturis koos mitmete varastatud relvadega.

«Need mehed olid varem ise politseinikud, ent hülgasid oma töökohad ning postil rääkisid nad, et tahavad uuesti politseiga ühineda,» rääkis ta.

Taliban võttis vastutuse rünnakute eest.

Esmaspäeva öösel tapeti Afganistani põhjaosas Badakhshani provintsis viis Afganistani sõdurit ning veel kaks hukkusid täna Kandaharis toimunud plahvatuses, teatas Afganistani kaitseministeerium.

Viimastel aastatel, mil rahvusvahelised jõud on asunud tagasi tõmbuma ning vastutust kohalikele üle andma, on kaotused Afganistani julgeolekujõudude seas teravalt tõusnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles