Tallinna saabunud kruiisituriste üllatas soe ilm

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Ilm on tõeliselt ilus,» ütles Dominikaani Vabariigist pärit neiu oma esimeseks muljeks Eestist. Sama kinnitasid veel mitmed täna esimest korda Tallinna külastanud turistid.

Viis kruiisilaeva tõid hommikul ja ennelõunal Tallinna üle 9000 välismaalase, kellest valdav enamik oli pärit Euroopast kaugemalt.

Linnapildis jäid seltskonnad tagasihoidlikuks, erinevalt meie põhjanaabritest, keda oli juba kaugelt tulemas kuulda. Valdavalt uudistasid välismaalased vanalinna turistirajoonis ehk raekoja platsil ja Viru tänaval, Toompeaga tutvuma ronisid vähesed.

Kohvikutesse ja restoranidesse nad samuti ei kippunud. Vihmasaju eest mindi pigem peitu Raekoja varju, need, kes toidukohtadesse varjusid, väljusid sealt sajuhoo lõppedes. Üksikud puhkasid toidukohtade väliterrassidel, võttes mõne joogi.

Suveniiripoodidest pakkusid turistidele huvi need, mis pakkusid müügiks käsitööd ja tarbeesemeid, samas suurte vaateakendega merevaigupoed jäid külastajateta. Enamasti väljusid turistid pärast kaubaga tutvumist aga tühjade kätega, üksikud soetasid endale vanalinna temaatikaga postkaardi või väikese meene.

Oluliselt enam köitsid turiste Olde Hansa kostümeeritud klienditeenindajad. Ühiselt pilti tegema või nende tegemisi uudistama jäi suurem osa möödujad. Sealsamas kohtusime ka Brasiiliast pärit kruiisiseltskonnaga, kes väitsid, et pole sugugi esimest korda Tallinnas. Reisihuvilised noored pidavat siin lausa peaaegu iganädalaselt aega veetmas käima. Endi sõnul otsivad nad Tallinnast eelkõige lõbusat ajaviidet.

Nepalist pärit Krishna oli oma teisele Tallinna külastusele kaasa võtnud ka pere ja sõbrad. Mees rääkis, et vanalinna atmosfäär meenutab arhitektuuri ja munakivitänavate poolest tema kodukanti ning et tegu on imeilusa linnaga. Krishna sõpradele jättis erakordse mulje vaade Oleviste kiriku tornist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles