Kasarmu tänaval sai plats puhtaks vene kasarmutest

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel lagedal platsil oli veel hiljuti suur kasarmu, mille taga paistab Puiestee tänava ääres asuv kortermaja. Nõukogude ajal oli see sõjaväelaste ühiselamu.
Sellel lagedal platsil oli veel hiljuti suur kasarmu, mille taga paistab Puiestee tänava ääres asuv kortermaja. Nõukogude ajal oli see sõjaväelaste ühiselamu. Foto: Kristjan Teedema

Ülejõel Puiestee ja Kasarmu tänava nurgalt on kadunud üsna suurel alal laiutanud vene sõjaväe staabid, kasarmud ja muud tondilossid. Kui kõik läheb hästi, siis jätkab Tartu linn Raadil punakotkaste ehitiste lammutamist juba õige pea.

«Hooldatud haljasala siin veel pole, üks töö toob teise kaasa,» ütles eile Kasarmu ja Puiestee tänava nurgal lammutatud vene sõjaväe hoonete platse vaatamas käinud Tartu linnavarade osakonna vanemspetsialist Marje Kibal. «Pilt on halb veel sellepärast, et linnal oli toetusraha nende hoonete lammutamiseks, selle koha haljastamiseks praegu raha pole.»

Riigihankel parima pakkumise teinud AS Lähte Ehitus alustas 1960. aastatel ehitatud 15 hoone lammutamist jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles