Vigastusi trotsinud piigade läbi raskuste tagasitulek

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusrajale naasnud Kaire Leibak lõpetas kaugushüppe neljanda kohaga.
Võistlusrajale naasnud Kaire Leibak lõpetas kaugushüppe neljanda kohaga. Foto: Margus Ansu

 Koduse kergejõustikuhooaja esimese suurema võistluse parimate tulemuste eest hoolitsesid Usbeki ja Läti külalised.

«Tunnen veidike hirmu, et mida teised minust võistluse ajal mõtlevad. See on päris keeruline olukord,» rääkis 2006. aastal kolmikhüppes juunioride maailmameistriks kroonitud ja kaks aastat hiljem Pekingi olümpial lõppvõistlusele jõudnud Kaire Leibak. Nädalapäevad tagasi 25. sünnipäeva tähistanud piiga, kes möödunud sügisel alustas vahepeal peaaegu katkenud karjääri sisuliselt nullist.

Kaks viimast hooaega on Leibaku jaoks möödunud nagu halb unenägu. Selle aja sisse on mahtunud vigastused, USAsse treenima asumine, uued vigastused, operatsioon ja lõpuks kodusesse Tartusse naasmine. Linna, kus ta enese sõnul tunneb end mugavalt ja kus treeningukaaslased, eesotsas kunagise klassiõe Maris Mägiga, on väga sõbralikud ja toetavad. Anne ja Taivo Mägi grupis harjutav Leibak hüppas eile Gustav Sule mälestusvõistlustel kaugust 5.71 ja sai 4. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles