Tõnis Palts: kui oleksin Tallinna linnapea

Tõnis Palts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Marina Puškar

Kust leida Tallinna probleemide lahendamiseks raha? Väga lihtne, rumalused ja populism tuleb Tallinnast jäädavalt minema saata, kirjutab endine linnapea Tõnis Palts (IRL).

Kümme aastat tagasi sõnastasid sotsiaalteadlased väljendi «teine Eesti». See kujund on äraspidisel moel realiseerunud: üks on Tallinn ja teine kogu ülejäänud Eesti.

Esimeses Eestis arutleme eesti rahva ja kultuuri püsimajäämise ja poliitika puhtamaks muutmise üle. Teisest teevad aga «Võsareporter» ja «Seitsmesed uudised» verdtarretavaid sotsiaalpornograafilisi reportaaže: löökaukudes purunevad autod, haisvad asotsiaalid ühissõidukites, tunnelites ja tühjades majades, prügimäed ja räpasus, puuduvad lasteaiakohad ja kättesaamatult kallid noorte huviringid. Samal ajal määrab linnavalitsus ametnikele preemiaks 13. kuupalga, laiutab tasuta ühistranspordi, munitsipaal-TV, linnaosavanemate reklaammaterjalide ja munitsipaalkorterite odavmüügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles