Esko talu peremees näitab linnavurledele, kuidas piimast saab juust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esko talu peremees Vello Eensalu näitab enda toodetud juustu.
Esko talu peremees Vello Eensalu näitab enda toodetud juustu. Foto: Liis Treimann

Esko talu, mis on tuntud hea jogurti, juustu ja kohupiima valmistajana, ning Maakaup.ee ja Looduspere korraldavad 14.juunil Sakus Esko talus perepäeva. Piimatoodete valmimise kõrval saab uudistada ja proovida näiteks nõgesekotlette ning ise limonaadi teha.

Üritus on tasuta, puhast toitu saab kaasa osta ja kohapeal süüa.

Grillihooaja alguses õpitakse profi türgi grillmeister Cevad'i käe all marinaadi ja grillimise saladusi ning pärast tööpäeva lõppu saab oma söögiisu rahuldada grillitud lambafilee varrastega, türgi pizza ja eriti maitsvate lamba hakkliha pallidega, mida vaid ehtsad türklased teha oskavad!

Saab proovida naadiquiche'i ja nõgesekotlette ning teha ise suviseks aiapidudeks Eesti aiasaadustest limonaadi ja jääteed. Muidugi saavad tulijad nipid ja retseptid nii umbrohutoitude kui limonaadi ise valmistamiseks kaasa.

Looduspere pood tutvustab grillihooajaks vajaminevaid Jardin Bio maitseained, ketsupit, majoneesi ja sinepeid, erinevad-ōlisid. Kaasa saab osta sääse- ja puugitõrjevahendit Effitan. Lastele 3-11 a on meisterdamiseks maisimannast PlayMais ning joonistamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles