Jõeäär alistas Pika jala tõusu ja juhib Eesti tuuri

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundjad arvasid, et Gert Jõeäär võiks pärast temposõitu liidriks tõusta. Jõeäär võitis temposõidu ja tõusiski.
Asjatundjad arvasid, et Gert Jõeäär võiks pärast temposõitu liidriks tõusta. Jõeäär võitis temposõidu ja tõusiski. Foto: Andres Haabu

Nagu loota võis, tõmbas Tour of Estonia avapäeva lõpuks sinise liidrisärgi selga Eesti koondise esinumber Gert Jõeäär. Hommikuses grupisõidus noppis ta vahefinišis kolm preemiasekundit, õhtuses temposõidus alistas ta jõuliselt Pika jala tõusu ning oli kogu seltskonna kiireim. Tema edu järgneva ees on 4 sekundit.

Oli see elu Nõukogude Eestis, mis oli, aga leib maksis kõigest 14 kopikat päts ja tsirkust jagati piisavalt. Maipühade hõrgutiseks, lisaks töörahva paraadile, pakuti tallinlastele kriteeriumisõitu vanalinnas. Rahvas tuli kohale, aplodeeris suurtele ratturitele eesotsas Aavo Pikkuusiga, ja oli rahul.

Üheksakümnendate alguses kriteeriumisõidud jätkusid, kuid millegipärast legendaarse Pika jala tõusuta. Mehed pedaalisid ülalinna Toompea tänavat pidi, siis ümber kiriku ja alla tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles