Koondislased lahkusid Poolast enne õiget aega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal Krakowi Wisla ridades Poola meistri tiitli võitnud Sergei Pareiko mängud Wislas on mängitud ja juba eile saabus ta Eestisse, et aidata järgmisel nädalal koondist eelseisvates sõpruskohtumistes.
2011. aastal Krakowi Wisla ridades Poola meistri tiitli võitnud Sergei Pareiko mängud Wislas on mängitud ja juba eile saabus ta Eestisse, et aidata järgmisel nädalal koondist eelseisvates sõpruskohtumistes. Foto: Reuters/ScanPix

Poola kõrgliigaklubide hingekirja kuulub praeguse seisuga kolm Eesti jalgpallikoondise mängijat. Eile peeti seal eelviimane voor ja pühapäevaste mängudega pannakse hooajale punkt. Siiski on Eesti koondise puurilukk Sergei Pareiko juba kodumaal ja täna jõuab siia ka keskkaitsja Igor Morozov.

Pareiko on juba varem teatanud, et Krakowi Wislas ta ei jätka. Uut tööandjat peab otsima hakkama ka Varssavi Poloniasse kuuluv Morozov. Poola klubide raskest majanduslikust olukorrast on pikka aega räägitud ja kõige keerulisem on just Polonia seis.

Sel nädalal teatas ka sealne alaliit, et tulevaks hooajaks ei antud Varssavi klubile väga halva majandusliku seisu tõttu (suured palgavõlgnevused mängijate ees, maksmata maksud ja kindlustusmaksed jne) kõrgliigas osalemiseks litsentsi ning meeskond kukutatakse kolmandasse või neljandasse liigasse. Polonia viimane võimalus oleks kelleltki litsents osta, kuid neil ei ole praegu selle jaoks piisavalt raha.

Praegu ongi Polonia omanik Ireneusz Król riigi üks vihatumaid inimesi. Aasta aega tagasi ehitusmagnaadilt Józef Woj­ciechowskilt klubi endale ostnud Król on seejärel maksmata jätnud põhimõtteliselt kõigile ja lasknud sellega rohkem kui sada aastat vana klubi kogu täiega põhja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles