Tollitöötajad avastasid kalalaevalt ohtlikke aineid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutamisele minevalt kalalaevalt leiti keskkonnale ohtlikke aineid
Lammutamisele minevalt kalalaevalt leiti keskkonnale ohtlikke aineid Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti legaalse kaubanduse kontrolli talituse töötajad kontrollisid sel nädalal Tallinnas lammutamisele minevat kalapüügilaeva, millest avastati osoonikihti kahandavaid aineid.

Laeval puudusid jahutusseadmed ja selle tuletõrjesüsteem koosnes suruõhuballoonist ja kahest gaasiballoonist. Balloonides oli fluoritud kasvuhoonegaas (F-12), mis sisaldab osoonikihti kahandavaid aineid, teatas MTA.

Tolliformaalsuste valdkonna juhi Külli Ruuge sõnul tuleb taolisi juhtumeid ikka ette, kus on tarvis kontrollida osoonikihti kahandavate või muude keskkonnale ohtlike ainete olemasolu. «Sellistel juhtudel teeme koostööd keskkonnaministeeriumi või tema allasutustega, et avastatud ohtlikke aineid käideldaks nõuetekohaselt ja et keskkonna ohutus oleks tagatud,» märkis Ruuge.

Info avastusest edastati keskkonnaministeeriumisse, kust lubati balloonid laevalt maha monteerida ja nõuetekohaseks käitlemiseks keskkonnauuringute keskusesse toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles