Nädala plaat: Gooti kameeleon

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli
Kerli Foto: SCANPIX

Kerli

Utopia EP

(Def Jam)

Hinne 4

Tegelikult ei kirjutata sellistes rubriikides harilikult ei singlitest ega EPdest. Ajakirja Playboy tsiteerides on Kerli puhul aga tegu ühega suurimatest popstaaridest, kellest maailm pole kuulnud. Eestlased muidugi on. Ükski teine rahvusõde pole varem ega praegu jõudnud sinna, kus Elvas sündinud ja Californias elav Kerli asub. Ta ei ole uustulnuk, kes alles popimaailma halastamatu võidujooksu stardipakul. Stardipauk on kõlanud aastaid tagasi ning nüüd on südi Kerli takistusi täis pikitud keerulisel rajal täis piiramatuid võimalusi, kontimurdvaid väljakutseid, glamuuri, julmust ning eelkõige meeletut konkurentsi.

Kerli debüütalbumi pealkiri oli «Love Is Dead» («Armastus on surnud») ning sisugi vastavalt depressiivne. Kuut pala ja üht remiksi sisaldav «Utopia» on sellega võrreldes puhas positiivset energiat kanaliseeriv kontrast. Muutunud on ka rütm ja saund, «Utopia» on puhas ja tore elektrooniline gootipopi tantsuplaat koos paari intiimse ballaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles