Agu Vahur: miks noored peaksid üldse pingutama

, CV-Online’i juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Vahur
Agu Vahur Foto: Erakogu

Tööealised inimesed muutuvad tulevikus suureks defitsiidiks – nii väidetakse viimasel ajal sageli. Sünnib vähem lapsi, osa tööealistest inimestest kolib välismaale, teine osa otsustab koduse elustiili kasuks. Seetõttu peaks olema loogiline, et praegustel noortel tööturule sisenejatel ei tohiks pikas perspektiivis tekkida töö leidmisega probleeme, sest vajadus töökäte järele saab olema ülisuur.

See retoorika peegeldub omakorda noorte suhtumises töösse ja karjääri. Sageli ei ilmu noored tööotsijad kokkulepitud tööintervjuudele; tulemata jäetakse isegi esimesele tööpäevale pärast töölepingu allakirjutamist. Oma käitumisega demonstreeritakse, et professionaalne edukus ning materiaalne heaolu on teisejärgulise tähtsusega.

Samal ajal räägitakse tööturgu ja töösuhteid käsitlevatel konverentsidel ja seminaridel äraseletatud nägudega niinimetatud indigolaste põlvkonnast, keda iseloomustavat andekus, suurem eneseteadlikkus, mudelivaba ellusuhtumine ja väiksem alluvus autoriteedile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles