Juhtkiri: just nagu me elaks igavesti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õiguskantsler ja laste ombuds­man Indrek Teder, kes tänase lastekaitsepäeva puhul Postimehele intervjuu andis, tegi muu hulgas olulise tähelepaneku. Lastele on vaja igikestvat riiki. Seda nii siinsete laste kui ka nende jaoks, kes otsustavad, kas tulla lastega siia tagasi. Kuid meie mõtleme tulevikule aasta, kõige rohkem nelja aasta perspektiivis.

See igikestva riigi mõte annab hästi edasi põhimõtte, millest igapäevastes otsustes juhinduda, hoolimata sellest, et tulevik, millest lähtudes otsuseid tegema peaks, on meile jaoks kättesaamatus kauguses.

Ajalooliselt võttes, riigid ei kesta igavesti. Kultuuriajalooliselt ei kesta igavesti kultuurid, bioloogiliselt ei kesta igavesti inimese elu. See on midagi, mille kohta meil on olemas teadmine. Aga kui me hakkaks ka käituma vastavalt sellele, kaotaks olemasolemine meie jaoks mõtte ja sihi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles