Eestimaa velotuur: justkui Tour de France

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeskond tegi eile peagrupi ees jooksikute püüdmisel suure töö ja tänu sellele õnnestus neil säilitada Gert Jõeääre seljas velotuuri liidrisärk.
Eesti meeskond tegi eile peagrupi ees jooksikute püüdmisel suure töö ja tänu sellele õnnestus neil säilitada Gert Jõeääre seljas velotuuri liidrisärk. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Tour of Estonia pole eripärane velotuur, kõik toimib samal moel, nagu sajanditega kinnistunud rattasõidu tavad ette näevad. «Justkui Tour de France,» selgitas Eesti koondise peatreener Toivo Suvi kolmandal, Tallinnast Tartusse kulgenud etapil toimunut. «Meie meeste ülesanne oli kaitsta Gert Jõeääre liidrisärki ja see õnnestus.»

Kõik sujus nii, nagu pidigi. Neli ratturit, kes endast ohtu ei kujutanud, pühkisid kohe oma teed, korjasid vahefinišites preemiasekundeid Jõeääre peamiste jälitajate eest ning Eesti koondis sai rahulikult asuda peagrupi ette tempot kontrollima. Tuul oli vastu, mis röövis mõistagi eestlaste jõudu, kuid säärane see jalgrattasõidu taktika juba on.

Nüüd tuleb ise mees olla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles