Rannahooaeg algab: Pirital on kõik valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita rand on täna algavaks rannahooajaks valmistunud päris pikalt ning juba eile heisati rannas ametlikult Pirita linnaosa lipp ja Kotkalipp.


Viimane annab märku sellest, et lipuomanik suhtub hoolikalt merega seonduvasse loodusesse ja keskkonda. Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul kulub sel aastal Pirita ranna korrashoiuks ligi 70 000 eurot, kuid linnaosa elanikele ja külalistele on Pirita rand meeldiv puhkusepaik ning kulutused on igati õigustatud.

«Oleme lisaks rannakoristusele paigaldanud konteinertualetid, kus on välidušš ning beebide mähkimislaud, vahetanud välja vanad prügikastid ning teinud iluravi rannakabiinidele,“ tõi linnaosa vanem välja.

Mehitatud valvega konteinertualettides on kokku 26 kohtaja need on avatud kella 9-21. Randa on paigaldatud ka viidad, mis hoiatavad pikanäpumeeste eest ning rannas koertega käimist keelavad märgid.
Pirita rannaliiva sõelub Belgiast tellitud uuel tehnoloogial põhinev liivasõelumise masin.
Tänasest alustab tööd ka G4S rannavalve, kes teostab 31.augustini Pirital rannavalvet. Rannavalvelt saavad rannakülastajad laenata dokumendi vastu võrkpallivõrkusid rannal mängimiseks.

Pirita ranna läheduses on autode parkimiseks kokku viis parklat. Merivälja tee 1 asuv Ranna parkla ja Merivälja tee 33 asuv Mähe-Kaasiku parkla on tasulised. Kloostri parkla (Merivälja tee 20), linnaosavalitsuse parkla (Merivälja tee 34) ja rannahoone parkla (Merivälja tee 5) on tasuta. Parklapinda on kokku umbes 15 000 ruutmeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles