Lilleorus tähistati avatud uste päevaga 20. sünnipäeva

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati avatud uste päevaga Lilleoru õppe- ja elukeskkonna 20. sünnipäeva ning pandi alus keskuse AVATUD rajamisele. Päeva jooksul said sajad huvilised osaleda erinevatel ekskursioonidel ja ringkäikudel, loengutel ja õpitubades, tegelda jooga ja loovtanstuga, kuulata muusikat või lüüa kaasa regilaulude laulmisel, kinnitada keha ja külastada käsitöölaata. Elulille pargi väeringi istutatati juba olemasolevatele hõbepajudele lisaks elujõu ja kestvuse sümblina 49 jugapuud.

Harjumaal Aruvalla külas endise Lilleoru talu maadel 1993. aastal Ingvar Villido juhendamisel toimunud talgud panid aluse Eestis ainulaadsele ettevõtmisele, millest on tänaseks sadade vabatahtlike töö ja annetuste toel kerkinud ainulaadne õppe- ja elukeskkond, mis on pälvinud huvi ja tähelepanu ka väljaspool Eestit.

Lilleorus tegeletakse ennekõike enesemuutmise kunstiga ja lähtutakse iidsest tarkusest: «muuda end – ja maailm sinu ümber muutub».

Lilleorule on omistatud vaimse süvenemise paiga ehk aashrami staatus ning siin toimub mitmesuguste kursuste, loeng-praktikumide, tseremooniate, kontsertide ja etenduste näol aastaringselt palju erinevaid ettevõtmisi. Lilleorus tegeletakse lisaks vaimsetele praktikate harrastamsiele ka mahepõllumajanduse ja ravimtaimede kasvatamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles