Vallbaum eitas seotust Reformierakonna valimispettustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna sisevalimispettuse asjaolusid selgitava töörühma ees käis täna küsimustele vastamas Lääne-Viru reformierakondlasest maavanem Einar Vallbaum, kes kinnitas, et ei ole manipulatsioonidega seotud.

Vallbaum ütles töörühma koosolekult lahkudes Postimehele, et ta kutsuti kohale seoses Lääne-Virumaal toimunud hääletuspettusega. Küsimusele, miks just teda kohtumisele paluti, vastas ta, et kandideeris 2011. aastal erakonna juhatusse ning ka siis leidsid pettused aset. «Eks ikka tuleb ju küsida,» märkis ta, kuid kinnitas samas, et pole pettustega seotud.

Kui eurosaadik, erakonna juhatusse kuuluv Kristiina Ojuland viitas äsjasel pressikonverentsil, et manipulatsioonid on olnud oluliselt laiemad ja suunatud hoopis erakonna peakontorist, siis Vallbaum ütles, et ei tea nii kõrgel tasemel keskkontori tegevusi. «Siin on võib-olla kõrgemad asjad. Mina vastasin nendele küsimustele, mida küsiti,» lausus ta.

Vallbaum ütles toimuvat hinnates, et tegu on väga halva asjaga. «Selliseid asju ei peaks olema sellises erakonnas nagu Reformierakond. Aga midagi kuskil on viga ja kui üks ratas on vankri alt ära, siis tuleb ta alla panna. Eks asi tuleb selgeks saada ja ma arvan, et meil on omavahel väga palju istumisi ja rääkimisi,» ütles ta.

Küsimusele, kas ta usub, et töörühm suudab erakonna taas õigele teele veeretada, vastas Vallbaum, et kui lahingusse minnakse, siis ikka mõttega lahing võita. «Kui töörühm kokku kutsuti, siis kindlasti on ka seal mõte, et ta teeb oma töö ära. Selline on elu,» lisas Lääne-Viru maavanem.

Reformierakonna töörühm, mis pidas koosolekut ka täna hommikul, istus uuesti kokku kell 15. Pärast Vallbaumi lahkumist astus töörühma ette partei Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik.

Töörühm on teatanud, et loodab pettuse asjaoludest kokkuvõtte teha hiljemalt teisipäeva hommikuks. Seejärel arutab juhtunut erakonna aukohus ja siis Reformierakonna juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles