Uus eriala ühendas kunsti ja tehnilise taibu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui oma arvutiklassis kitsaks jäi, koliti loomemajanduskeskusse, kust – nagu juhendaja Raul Kübarsepp loodab – meestele ka ettevõtluspisik külge jääb. Pildil pooled 3D-modelleerijate esimesest lennust: Raido Kikas (vasakult), Siim Mannas ja Erich Brutus.
Kui oma arvutiklassis kitsaks jäi, koliti loomemajanduskeskusse, kust – nagu juhendaja Raul Kübarsepp loodab – meestele ka ettevõtluspisik külge jääb. Pildil pooled 3D-modelleerijate esimesest lennust: Raido Kikas (vasakult), Siim Mannas ja Erich Brutus. Foto: Kristjan Teedema

«Ma pole veel suutnud vanaemale selgeks teha, mida ma teen,» muigas Erich Brutus, üks esimestest Tartu kunstikooli 3D-modelleerija-visualiseerija eriala lõpetajatest.

Tema kursusevendadel on oma uue töö seletamiseks omad nipid. «Kõige lihtsam on näiteks tuua Pixari multifilme ja arvutimänge,» arvas Raido Kikas. Siim Mannas lisas: «Mina näitan lihtsalt teleekraani peal, et näe, seal on 3D. Sest peaaegu igas reklaamis on 3D-d kasutatud.»

Kaks aastat tagasi hakati kunstikoolis õpetama 3D-modelleerijaid ehk inimesi, kes spetsiaalsete arvutiprogrammide abil teevad pildi näiliselt kolmemõõtmeliseks. Ka teistes koolides on selleteemalisi kursusi, kuid erialana saab seda õppida vaid Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles