Keskpäevatund: Ansip sobiks sotside auesimeheks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Raigo Pajula

Kuku raadio saates Keskpäevatund osalejad leidsid, et peaminister Andrus Ansip sobiks hästi sotsiaaldemokraatide auesimehe kohale, sest ta on suutnud oma valitsemisajal maksukoormust kolme protsendi võrra tõsta.


«Me oleme siin varem ka tõdenud, et Andrus Ansip on üsnagi edukalt suutnud Eestis maksukoormust tõsta. Ühe rehkenduse järgi on maksukoormus tema valitsemisajal tõusnud 30 protsendilt 33 protsendile,» ütles Eesti investorite Liidu juhatuse liige Heldur Meerits.

«Ja kui ma nüüd nende (maksutõusu) jupikeste peale mõtlen, mida praegu on kuulda olnud koalitsiooni poolt kokku lepitavat, siis on selge, et maksukoormus tõuseb meil aina edasi ja edasi. Kui sotsid peaksid endale auesimeest valima, siis Andrus Ansip oleks kindlasti üks parimaid kandidaate,» lisas ta.

«Andrus Ansip asus peaministriks saades kõigepealt püüdma rahvuslaste hääli ja nüüd lõpuks püüab sotsidelt hääli ära tõmmata. Kas see ei lõpe kahe tooli vahele istumisega?» küsis ettevõtja Rein Kilk.

Kilgi sõnul on Eesti maksusüsteem üles ehitatud ligi 20 aasta jooksul ja selle muutmiseks peaks olema mõni tõsine põhjus, näiteks vajadus ettevõtluskeskkonda muuta. Ning ka siis tuleks seda teha aeglaselt ja ettevaatlikult. «Aga täna me kujundame maksusüsteemi ümber loetud minutite jooksul läbirääkimistel erakonnaga, millel on kaks protsenti toetust, aga mis on kaalukeelena hädavajalik. Me teeme seda sellepärast, et meil on raha vaja ja sellepärast, et seda nõuab Rahvaliit,» mõistis Kilk poliitikute kiirustamise hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles