Haapsalus tules hävinud lastekoduhoone kohal avati uus maja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2011. aastal traagilises tulekahjus hävinud Haapsalu lastekoduhoone kohal avati täna uus maja, kuid üle poolteise miljoni euro maksnud hoones pole enam lastekodu, vaid abi saavad seal paljud puuetega inimesed.

Kümne inimese elu nõudnud põleng hävitas suures osas tollase lastekoduhoone, mille vundament ootas eelmise aasta augustini uue maja ehituse algust. Põlenud hoone ligiduses valmisid mullu maikuus viis asenduskodu peremaja ning nüüdseks on sihtasutuse Haapsalu Hoolekandekeskus käsutuses ka teeninduskeskus puuetega lastele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegemist ei ole enam tavapärase lastekoduhoonega, kus lapsed sees elaksid, vaid täna elavad meie lapsed viies uues peremajas, aga see hoone on meil teeninduskeskus. Selles hoones hakkab tegutsema puuetega lastele lasteaed, toimetulekukool ja rehabilitatsioonikeskus,» rääkis SA Haapsalu Hoolekandekeskus juhataja Peeter Alekand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles