Petuhäältest võib sõltuda koht riigikogus

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna töörühm vasakul ja aukohus paremal pool lauda, laua otsas istub aukohtu esimees Andrus Umboja. Nii Kristiina Ojuland kui ka Einar Vallbaum kinnitasid eile aukohtule, et pole andnud Taimi Samblikule korraldust häältega manipuleerida, ja kaaluvad laimu vastu kohtusse minekut.
Reformierakonna töörühm vasakul ja aukohus paremal pool lauda, laua otsas istub aukohtu esimees Andrus Umboja. Nii Kristiina Ojuland kui ka Einar Vallbaum kinnitasid eile aukohtule, et pole andnud Taimi Samblikule korraldust häältega manipuleerida, ja kaaluvad laimu vastu kohtusse minekut. Foto: Liis Treimann

Tulemusi annab mõjutada ka tavapäraselt sedelitega hääletades, näitab parlamendierakondade lähiajalugu.

Kui erakonna juhatusse kuulumine ei anna peale au ja uhkuse rahalist võitu, siis elulisem ja sellevõrra vihasem heitlus peetakse maha riigikogu valimiste nimekirja koostamisel. Igaühe koht nimekirjas pannakse Reformierakonnas paika samuti sisevalimiste teel.

«Praegune skandaal ei puuduta ainult erakonna juhatuse valimist. Kuidas koostati näiteks eelmiste riigikogu valimiste nimekirjad? Kas keegi saab tõestada, et seal ei toimunud rikkumisi? Oleksin vastusest kaunis huvitatud,» ütles Reformierakonna liige, eelmistel riigikogu valimistel 469 häält kogunud, ent «parlamendi igavese asendusliikme» staatuses Kalev Kallemets. «Mulle valimistel oma hääle usaldanud inimesed tulid hiljem minu juurde ja ütlesid, noh, Kalev, kogusid hääli küll, aga miks sa riigikogus pole?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles