Gruusia sai kaitseministritelt sõbralikult sugeda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile peeti alliansi peakorteris esimest korda kolme aasta jooksul taas ka NATO-Gruusia komisjoni kaitseministrite kohtumist, kus liitlased lisaks kaitsesektori reformide tunnustamisele avaldasid muret riigi sisepoliitikas sügiseste valimiste järel toimunu üle.

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul kandis tema öeldu kaht peamist ideed. «Üks oli see, et Eesti on kogu aeg toetanud Gruusia saamist NATO täisliikmeks. Gruusia on meeletult palju teinud oma kaitsevaldkonna reformides, Gruusia panustab Afganistanis meeletult rohkem kui partnerriigilt oodatakse,» rääkis ta.

«Aga – ja see on sõbra sõnum – ärge ise rikkuge ära oma reformidega tehtud pingutusi,» jätkas Reinsalu Gruusia kolleegile Irakli Alasaniale suunatud sõnumi kirjeldust. «Küsimus on õigusemõistmises ja demokraatia reeglites. Ka peasekretär ütles, et Gruusia peaks vältima muljet, et seal toimub selektiivne õigusemõistmine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles