Korvpallitants peasekretäri ja muudatuste ümber

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks koduste kriitikutega võitlemisele peavad korvpalliliidu president Jüri Ratas (vasakul) ja peasekretär Karel Loide (paremal) vedama koos Richard Stokesiga U20 EMi korraldamist.
Lisaks koduste kriitikutega võitlemisele peavad korvpalliliidu president Jüri Ratas (vasakul) ja peasekretär Karel Loide (paremal) vedama koos Richard Stokesiga U20 EMi korraldamist. Foto: Peeter Langovits

Kui detsembris toimunud korvpalliliidu presidendi valimiste eel käis võitlus Jüri Ratase ja Atso Matsalu vahel, jäi kuluaarides mulje, et Ratase tulekut oodati kui Messiase saabumist. Aastatega oli alaliidu tegevuse suhtes tekkinud rahulolematus ja klubid lootsid, et lõpuks ometi saab õhk puhtaks. Eelkõige oodati, et Ratas vabaneb rahvavaenlase staatuse omandanud peasekretär Karel Loidest ja paneb kogu alaliidu uutmoodi tööle.

Üks Ratase valimisvõidu nurgakive oli kuuldus, et ta kavatseb uueks peasekretäriks tuua praegu koondiste mänedžerina tegutseva Keio Kuhi, keda seni on saatnud hea maine.

Alaliidu presidendi valimistest on möödas pool aastat, kuid korvpalliringkondades on rahulolematus säilinud. Üha valjemalt avaldatakse arvamust, et midagi pole muutunud. Tõepoolest – Loide on endiselt peasekretär, alaliidus töötavad ikka samad inimesed, kes talvelgi, ja kui klubid või treenerid teevadki mingeid ettepanekuid, ei jõua need kuhugi. Levib arvamus, et Loide on lühikese ajaga suutnud Ratase ümber sõrme keerata ja juhib endiselt mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles