Laulasmaa kooli hoolekogu: direktori vabastamine on vallajuhtide kättemaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulasmaa kool
Laulasmaa kool Foto: Keila vald

Möödunud nädala esmaspäeval sai Laulasmaa kooli direktor Reeli Simanson kätte Keila vallavanema Kalev Laasti käskkirja, milles öeldi temaga sõlmitud leping päevapealt üles, põhjuseks töökohustuste rikkumine ning usalduse kaotus.

Otsus tehti hoolimata koolist, lapsevanematest ja kogukonnast, kes on peaaegu ühehäälselt direktori poolt, kirjutas Õhtuleht varasemalt.

Kogukonnale oli direktori ametist tagandamine šokeeriv, erilise šokina tuli see lõpetavale 9. klassile, kuna direktor on ühtlasi nende klassijuhataja.

«Keila vallavalitsus otsustas vabastada Laulasmaa kooli direktori alusetute süüdistuste najal. Kõik süüdistused, mida vallavalitsus on esitanud ei vasta tõele,» edastab kooli hoolekogu oma pressiteates.

Laulasmaa kooli direktor Reeli Simanson valiti avaliku konkursi käigus 2011. aastal paljude kandidaatide seast Keila valla ja Laulasmaa kooli esindajate ühiskomisjoni poolt. Reeli Simansoni panus kooli arengusse on olnud äärmiselt suur, hindavad hoolekogu inimesed.

Keila vallavalitsus pole esitanud ei hoolekogule ega ajakirjanikele kuu aja jooksul ühtegi tõendusmaterjali, millest tulenevad nende poolt esitatud väited.

Laulasmaa kooli õpetajad on esitanud Keila vallavalitsusele kirjaliku pöördumise, milles mõistavad hukka direktoriga põhjalikult kaalutlemata, fakte kontrollimata, isiklikel emotsioonidel põhineva lepingu lõpetamise.

Laulasmaa kooli õpilaste vanemad ja kogukond on koostanud avalduse haridus- ja teadusministeeriumile, haridusametile ja Harju maavalitsusele taotlemaks järelevalvemenetluse algatamist Keila vallavalitsuse käitumise osas.

Keila vallavalitsus seevastu ei ole tänase seisuga korralisel puhkusel olevatele õpetajatele välja maksnud puhkuserahasid.
  
Keila vallavalitsuse poolt välja kuulutatud uue direktori leidmise konkurss kestab 10 tööpäeva. Niivõrd lühikese aja määramine on muutnud lapsevanemad murelikuks, kas mitte ei ole uus koolidirektor juba olemas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles