Vaata, millised restoranid võistlevad Hõbelusika konkursil

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi finaali on põhikategooriates pääsenud teiste seas ka restoran Ribe.
Konkursi finaali on põhikategooriates pääsenud teiste seas ka restoran Ribe. Foto: Margus Ansu

Täna selgusid traditsioonilise gastronoomiaauhinna Hõbelusikas 2013 nominendid põhikategooriates. Mainekas konkurss, mis tunnustab igal aastal Eesti silmapaistvamaid toitlustusettevõtteid, laiendas tänavu auhinnakategooriate nimekirja.

«Altia esitleb: Hõbelusikas 2013» konkursi finaali on põhikategooriates pääsenud seitse restorani, neli kohvikut, neli pubi ja kaks lounge’i või baari. Restoranide kategooria finalistid on Ribe, Tchaikovsky, Chedi, Leib Resto ja Aed, Meat Market, Salt ning Gianni; parima kohviku tiitli eest võistlevad More, Werner, Cafe Madmoiselle (Pikk tn 29) ning Mahedik; pubi kategoorias on finaali pääsenud Põrgu, Brewery Õlleklubi, Chicago 1939 ja Suudlevad Tudengid; parima lounge’i või baari nimetuse eest konkureerivad Lounge 24 (Radisson) ja Butterfly Lounge.

Hõbelusikas 2013 korraldaja Kristel Nõmmiku sõnul on söögikohtade konkurents sel aastal olnud väga tihe, eriti restoranide kategoorias.

«Aastate jooksul on Eesti restoranide kultuur edasi arenenud toidu ja jookide mitmekesisuse ja kvaliteedi osas, oluliselt on paranenud ka söögikohtade teeninduskultuur. Just seetõttu on restoranipidajad varasemast palju julgemad Hõbelusika osalejad - Eesti toitlustusettevõtetel ei ole tõesti midagi häbeneda,» ütles Nõmmik.

Hõbelusikas 2013 peasponsori Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets kinnitas, et Altia Eesti missioon selles ettevõtmises on omalt poolt kõikvõimalikult toetada Eesti toidukultuuri arengut nii toidu, jookide kui ka teeninduse kvaliteedi osas.

«Meie ühine eesmärk on arendada gastronoomilist kultuuri Eestis ja Hõbelusikas on selles valdkonnas ainulaadne institutsioon,» ütles Mets.

Edasi pääsenud võistlevad edasi kuni aasta lõpuni, kus võitjad selgitab välja rahvusvaheline žürii.

Hindamistulemusi hoitakse konfidentsiaalsena kuni auhindade kätteandmiseni pidulikul galaüritusel, mis toimub 24. jaanuaril 2014. aastal. Kõik Hõbelusika konkursil osalejad saavad tasuta ja sõltumatu statistilise tagasiside selle kohta, kuidas nende restorani või kohvikut hinnati üle 50 erineva hindamiskriteeriumi osas, mis võimaldab võrrelda nende teenusele pandud hindeid 50 erineva hindamiskriteeriumi osas samas kategoorias osalevate konkurentide keskmise skooriga.

«Altia esitleb: Hõbelusikas 2013» valib võitjaid järgmistes traditsioonilistes auhinnakategooriates: parim restoran, parim gurmeerestoran, parim kohvik, parim pubi, parim baar või lounge, parim rahvusrestoran,  parim teenindus või teenindaja, parim kokk. Sel aastal on lisandunud ka kolm uut kategooriat: parim kodu/küla või pererestoran, parim hotellirestoran ning parim veinikaart.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia, mille egiidi all toimub Hõbelusika konkurss, loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Hõbelusika konkursiga soovitakse väärtustada meie suurepärast toidukultuuri ning tunnustada teenuste kvaliteeti Eesti restoranimaastikul ja anda samas ka konstruktiivset tagasisidet.

Konkurss motiveerib toitlustusettevõtet pingutama selleks, et pakkuda kõrgtasemel toiduelamusi nii kodu kui ka välismaistele toidukultuuri nautlejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles