Ansip: Vallbaumi kohta ei olnud väljaheitmiseks kaalukaid tõendeid

Andres Einmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Arvet Mägi

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et erakonna juhatusel ei olnud  Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi parteist väljaarvamiseks kaalukaid tõendeid.

«Juhatus saab arutada inimese erakonnast väljaarvamise küsimust siis, kui sellise ettepaneku on teinud erakonna juhatusele piirkonnaorganisatsioon, kuhu see isik kuulub või kui selle ettepaneku on teinud erakonna aukohus. Aukohus ei teinud juhatusele ettepanekut Vallbaumi väljaarvamiseks erakonna liikmete hulgast, põhjendades seda sellega, et tema süü ei olnud põhistatud. Oli sõna-sõna vastu olukord, aga muid tõendeid, sealhulgas kaudseid tõendeid ei pidanud erakonna aukohus piisavalt kaalukaks, et teha ettepanekut tema väljaarvamiseks,» rääkis Ansip.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi lisas, et inimese sobivust erakonda hinnatakse ka inimese üldise käitumise, siiruse, eetika ja tema kriisijärgse hoiaku järgi. «Eks neid inimesi vaadatigi ükshaaval, inimeste kriisijärgne käitumine oli erinev,» lausus Ligi.

Reformierakonna juhatus otsustas eile Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi erakonna sisevalimistel toimepandud pettuse tõttu parteist välja arvata, erakonna Lääne-Viru regiooni arendusjuht Taimi Samblik esitas enne juhatuse koosolekut ise lahkumisavalduse.

Reformierakonna juhatus leidis, et nii Ojuland kui ka Samblik on kahjustanud oma tegevusega erakonna mainet.

Reformierakonna juhatus võttis Ojulandi ja Sambliku parteist väljaheitmisel aluseks erakonna aukohtu eile hommikul vastuvõetud ettepaneku. Skandaaliga seotud Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi suhtes tegi aukohus ettepaneku teda parteist mitte välja arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles