Kirsti Ruul: erakonda ohustab enim erakonna liige

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Ruul
Kirsti Ruul Foto: Erakogu

Kirsti Ruuli sõnul on poliitskandaalidele iseloomulik, et parteisid ei kahjusta konkureeriva erakonna konspiratsioon või kallutatud jõud, vaid erakonna liikmed. Kes jääb süüdi, ei ole erakonna aukohtu või juhatuse otsustada, vaid avaliku kommunikatsiooni, argumentide mõjukuse ja aja küsimus.

Reformierakond näib olevat Silvergate’i skandaali kommunikatsioonist õppinud, ent erakonna sisevalimiste e-hääletuse võltsimine ei ole veel lõpetatud kaasus. Reformierakonna rahastamisskandaali pika vinnaga mõju erakonna toetusprotsendi vähenemisele aitab paremini mõista peaministripartei pingutusi, et võltsimisskandaal võimalikult kiirelt ja valutult lõpetada.

Mis olid Silvergate’iks nimetatud rahastamisskandaali suurimad vead, millest Reformierakond on järeldused teinud? Probleemi pikaajaline eitamine, mis venitas kriisi pikaks, argumentum ad hominem taktika ehk Silver Meikari isiklik ründamine ning probleemi ignoreerimine, mis tähendas seda, et rahastamisskandaal varjutas võtmeisikute muud tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles