Margus Tsahkna: puude taga ongi inimene

Margus Tsahkna
, Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits/Postimees

Vähesed teavad, et iga kümnes Eesti inimene on registreeritud puudega. Kas seda on vähe või palju, ei olegi nii tähtis. Tähtis on, kas iga kümnes Eesti inimene on kaasatud ühiskonna tegemistesse, kirjutab riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna (IRL).

Tallinna lauluväljakul toimub täna ja homme koguperefestival «Puude taga on inimene», mis on esimene nii suurejooneline ja läbi mõeldud programmiga avalik sündmus, kuhu on oodatud kõik. Rõhutan just sõna «kõik», kuna tegu on koguperefestivaliga, mille on korraldanud puuetega inimeste organisatsioonid, ja seda mitte ainult puudega inimestele.

Vähesed teavad, et iga kümnes Eesti inimene on registreeritud puudega. Kas seda on vähe või palju, ei olegi nii tähtis. Tähtis on, kas iga kümnes Eesti inimene on kaasatud ühiskonna tegemistesse, kas neile on loodud võrdsed võimalused eneseteostuseks, hariduse saamiseks, pere loomiseks ja töötegemiseks. Rääkimata elementaarsetest võimalustest pääseda kodust välja ning osaleda nii kultuuri- kui spordiüritustel. Selleks et puudega inimesed ei jääks koduseinte vahele vangi, vaid pääseksid elule ligi, on vaja paljude pealtnäha väikeste, ent tegelikult võtmetähtsusega tehniliste probleemide lahendamist – kaldteid, madalaid busse või informatsiooni kättesaadavust internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles