Lastekaitsepäeva keskpunkt paikneb Tallinna loomaaias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat. Foto: Liis Treimann.

Tänasel lastekaitsepäeval toimub Tallinnas palju erinevaid ettevõtmisi. Keskne tegevuskoht on küll loomaaed, kuid huvitavat tehakse ka mujal linnas.


Lastekaitsepäeva pereprogrammi sisustab Tallinna loomaaed koos keskraamatukogu ja teiste partneritega, kutsudes vaatama uusi ekspositsioone ning suveks avatavat laste loomaaeda.

Loomaaias on kohal ka Juku mänguasjakeskus. Külla tuleb Juku, kes jagab keskuse kinkekaarte. Keskraamatukogu avab taas Looduse lugemissaali, kus saab osaleda viktoriinides, vaadata nukuetendusi ning meisterdada. Päeva jooksul toimub loomaaia erinevates kohtades mitu kontserti, kus astuvad üles muusikud ja tantsulapsed.

Lastekaitsepäeva puhul kehtib loomaaias 7 - 69-aastastele 15-kroonine sooduspilet, alla 7-aastased ning 70-aastased ja vanemad saavad sisse tasuta.

Tallinn Card tutvustab oma partnerfirmasid ja annab ideid, mida põnevat saab Tallinnas suvel näha ja ette võtta. Sünnipäeva puhul müüakse linnapiletit 30 protsenti soodsamalt ning iga piletiostja saab väikese kingituse. Toimuvad ka loosimised. Tallinn Cardi sünnipäeva austab kohalviibimisega parim linnatundja Vana Toomas.

Haabersti linnaosa valitsus korraldab lastekaitsepäeva puhul noortele kell 15 - 17 viktoriini, samuti toimuvad erinevad mängud ja võistlused. Kell 16 avatakse vaba lava bändidele, tantsijatele ja teistele osalejatele. Haabersti vaba aja keskuse ees joonistatakse 15 - 16.30 linnaosa pikimat plakatit teemal «Minu rõõm». Linnaosavalitsuses toimuvad lastevanematele loengud, kus räägitakse meedia mõjudest lapsele ning laste turvalisusest internetis.

Kristiine linnaosas Löwenruh pargi mänguväljaku juures sõidutavad kell 16 - 17.30 lapsi Tondi ratsaspordiklubi ponid, linnaosavalitsus annab 15 paljulapselisele ja puuetega lapsega perele üle OÜ Rituaal klubi kaardid Audentese ujula kasutamiseks.

Tänasest hakkab Tallinnas 4.trammiliinil sõitma Draakoni erikujundusega tramm ning lastekaitsepäeva puhul lõbustab sõitjaid kell 12 - 15 Draakoni maskott. Liinil Ülemiste - Tondi sõitvas trammis saab lisaks tasuta jagatavatele uutele kommidele ka Draakoniga juttu ajada ning tervituseks kätt suruda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles