Ebaseaduslik ravimiäri pole Eestist kadunud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turult suvalise müüja käest ravimeid ostes riskib inimene oma tervisega.
Turult suvalise müüja käest ravimeid ostes riskib inimene oma tervisega. Foto: Mihkel Maripuu

«Paides on nädalavahetusel ajutine turg  ja seal müüs üks naine Vene ravimeid ja ma läksin uurima, kust ta need sai ja kuidas ta julgeb neid nii müüa,» tõi Paide apteeker Kai Kimmel näite. Apteekril tekkis eesti keelt kõneleva müüjaga suisa väike sõnelus, sest müüja tahtis teada, mis õigusega tema äri ausus kahtluse alla seatakse. Kimmel helistas ka ravimiametisse, kuid seal soovitati tal ühendust võtta politseiga. «Aga mis sellest kasu on, kui kohale minnes on ta juba ära läinud,» tõdes apteeker.

Just turud ongi ravimiameti kinnitusel üks koht, kus müüakse althõlma Venemaalt toodud ravimeid. Nii konfiskeeris Pärnu politsei mais ebaseaduslikult riiki toodud ravimeid ning uurib nende müüki.

Jõhvi apteegi juhataja Heigo Prits käis mõne aasta eest sellisel reidil kaasas ja aitas kindlaks teha, mis on toidulisand ja mis on ravim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles