Koolinoored korraldavad Süüria põgenike toetuseks kontserdi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria lapsed jalutavad Zaatari põgenikelaagri telkide vahel.
Süüria lapsed jalutavad Zaatari põgenikelaagri telkide vahel. Foto: SCANPIX

Tallinna Inglise kolledži õpilase eestvõttel toimub täna kell 12 Bastioni aias heategevuslik kontsert, mille eesmärk on toetada Süüria põgenikke.

Ürituse sihiks on eestlaste teadlikkuse tõstmine põgenike elust ja võimaluste leidmine kasvatada maailmakodanikku kõigis, et tekiks tahtmine muuta pagulaste elu inimväärsemaks.

Kontserdil astuvad üles tuntud Eesti artistid Tenfold Rabbit, Bombillaz, Rasmus Rändvee & Facelift Deer ja Iiris Vesik.

Lisaks esinemistele kõnelevad olukorrast Süürias korraldaja, Tallinna Inglise Kolledži õpilane Deivi Õis ning MTÜ Mondo esindajad.

Piletihind on 3 eurot, kuid kõik annetused on samuti oodatud.

«Selle kontserdi korraldajate jaoks on väga oluline, et inimesed saaksid aru, millistes tingimustes Süüria põgenikud tegelikult elavad. Kõik teavad, et olukord on halb, aga keegi kunagi ei huvitu liialt, et kuidas täpselt pagulaste elu kulgeb, kuid kui me tahame, et inimestel tekiks tahtmine aidata, siis kõigepealt peab tekkima teadlikkus,» selgitas korraldaja Diana Oidingu.

Kontserdi tulu saadetakse koostöös MTÜ Mondoga Jordaanias asuvasse Zaatari põgenikelaagrisse, rahastamaks projekti, mille käigus saadetakse 120 last kooli. Lastele pakutakse nii eakohast haridust kui ka teraapilist nõustamist.

Zaatari põgenikelaager asub Jordaania põhjapiirkonnas ja see on riigi viies kõige asustatum punkt. Mais sündis ühes päevas keskmiselt 66 last ja Jordaania valitsus kulutab ühele põgenikule aastas umbes 3500 dollarit. Kuigi päevas saabub laagrisse üle 1500 inimese, siis tuhandeid teisi süürlasi ei lasta üle piiri, sest Jordaania valitsus on alates kriisi algusest kulutanud 826 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles