Ain Angerit rõõmustab võimalus eesti keeles laulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Anger
Ain Anger Foto: Erakogu

Täna, 7. juunil kl 19 kannab Postimees veebis täies mahus üle Nargenfestivali avakontserdi, kus soleerib maailmakuulus eesti laulja Ain Anger ning esineb Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Tõnu Kaljuste juhatusel. Kontserdi fookuses on Eesti heliloojate Tõnu Kõrvitsa ja Veljo Tormise looming ning Ain Angerit rõõmustab võimalus eesti keeles laulda.

Avakontserdil tulevad ettekandele teosed «Aeg»(Kõrvits) ja «Viimane laev» (Tormis/Kõrvits). «Eesti keeles, oma emakeeles laulda on ikka hoopis midagi muud, olgugi et võid vallata paljusid teisi keeli. Emakeele värvid, selles tekkivad mõtted ja tunded on hoopis sügavamad,» rääkis Anger.

Emakeelsete soololaulude õhtu on tal olnud vaid üks kord, kui Viini kuulsas Musikvereinis kõlas noore helilooja Ülo Kriguli looming. «Tõnu Kõrvits teeb aga äärmiselt tänuväärset tööd ja ma loodan väga, et lauljad teda ka inspireerivad,» rääkis Anger.

Nargenfestivalil kõlava teose «Aeg» kandis ta esimest korda ette mullustel Saaremaa ooperipäevadel. «Oleme Tõnuga arutanud ka võimalust, et siit võiks välja kasvada laulutsükkel,» kõneles Anger.

Emakeeles laulaks ilmakuulus solist oma sõnul suurima heameelega, kui vaid jaguks teoseid, mida esitada – enamik vokaalmuusikat on paraku siiski koorile kirjutatud. «Näiteks Pärti võiks kindlasti ka maailmas laulda,» leidis ta.

Ka Nargenfestivali avakontserdil ettekandele tulev «Viimane laev» on sügav ja ilus kooriteos, mis spetsiaalselt selleks puhuks solistile seatud.

Kas Eesti tuntuim laulja suvepuhkust ka saab? Kui, siis vähehaaval, sest peatselt ootab Angeri naasmist Euroopa muusikapealinn Viin, kus tuleb anda viimased Wagneri-etendused. «Siis natuke puhkust, juulikuus tuleb sõita Sydneysse, sealses ooperimajas on nii Wagneri kui Verdi ettekanded. Seejärel üritan, kui vähegi õnnestub, natuke Eestimaa suve nautida, siis tuleb juba BBC Proms Londonis, kus Wagneri aasta puhul leiab aset «Tannhäuseri» ettekanne,» loetles Anger suveplaane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles