Tallinn pürib finantskeskuseks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FinanceEstonia korraldatud konverentsil arutasid Eesti finantsturu tuleviku üle omanimelise konsultatsioonifirma juht Graham Bishop (vasakul) ja rahandusminister Jürgen Ligi (keskel), nende vestlust juhtis The Economisti ajakirjanik Edward Lucas.
FinanceEstonia korraldatud konverentsil arutasid Eesti finantsturu tuleviku üle omanimelise konsultatsioonifirma juht Graham Bishop (vasakul) ja rahandusminister Jürgen Ligi (keskel), nende vestlust juhtis The Economisti ajakirjanik Edward Lucas. Foto: Peeter Langovits

Kahel päeval, eile ja üleeile, toimus Tallinnas ettevõtete grupi FinanceEstonia korraldatud rahvusvaheline konverents, kus arutati Eesti pealinna võimalusi rahvusvahelise finantskeskusena.

«Esimest korda reklaamib Eesti ennast finantskeskusena,» ütles FinanceEstonia nõukogu esimees Priit Põldoja neljapäeval rahvusvahelist konverentsi avades.

Eesti finantsturg on väga väike, et mitte öelda olematu. Tallinna börsil noteeritud ettevõtete turuväärtus on 1,9 miljardit eurot, võlakirjaturgu ei eksisteeri meil üldse. Investeerimisfondide portfellide kogumaht on kaks miljardit eurot, millest 1,5 miljardit moodustavad kohustuslikud pensionifondid, ning lisaks on meil mõned erakapitalifondid portfellimahuga 180 miljonit eurot. Finantsturge iseloomustavate suhtarvude poolest sisemajanduse kogutoodangusse oleme eurotsooni liikmete hulgas kaugel-kaugel tagaotsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles