/nginx/o/2013/04/08/1679526t1hd3b0.jpg)
Suurbritannia ökoloogia- ja hüdroloogiakeskuse professor Mark Sutton kinnitas, et eurooplased peaksid sööma oluliselt vähem liha, et vähendada keskkonnasaastet ja olla ka ise tervemad.
Suurbritannia ökoloogia- ja hüdroloogiakeskuse professor Mark Sutton kinnitas, et eurooplased peaksid sööma oluliselt vähem liha, et vähendada keskkonnasaastet ja olla ka ise tervemad.
Brüsselis Euroopa rohelisel nädalal esinenud Sutton rõhutas, et eurooplaste toidus on praegu 70% rohkem valku, kui neil tegelikult vaja, vahendas ERR-i uudisteportaal raadiouudised.
Ta meenutas, et praegune Euroopa põllumajandus saastab õhku ja vähendab liigirikkust.
«85 protsenti Euroopa riikide viljasaagist kulub praegu loomasöödaks, mitte inimeste enda toiduks,» rääkis Sutton.
Lisas, et kui me otsustame süüa vähem liha, vähendab see ülisuurel määral lämmastikusaastet põllumajanduses, kuid päriselt lihasöömisest ta siiski loobuda ei soovitanud.