Lauri Viikna: surnud tsirkuseelevant on riiklikul tasemel probleem

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant.
Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant. Foto: Lugeja pilt

Reedel Narvas surnud tsirkuseelevant on kujunenud probleemiks, sest Eestis pole kohta, kus korjust käidelda.

Tsirkuseärimees Lauri Viikna ütles Õhtulehele, et kuigi seadus kohustab loomakorjuse toimetama Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse, ei taha tehas hiigeleluka maiste jäänustega tegeleda ja korjusest on kujunenud riikliku tasemega probleem.

Keskust opereeriva ettevõtte AS Vireen juht Rait Persidski põhjendas, et tehases toimub loomakorjuste purustamine, kuid purustid kannatavad välja maksimaalselt põdra ja veise luustiku, mitte aga näiteks ninasarviku või elevandi oma.

Nii on ainus võimalus praegu endiselt Narvas hoitav elevandikorjus Eestis maha matta, kuid esialgu selleks pakkumise teinud Jõelähtme lemmikloomakalmistu võttis pakkumise tagasi. Elevandi matmispaik saab ilmselt olema Kesk- või Lõuna-Eestis, kus korjuse jaoks augu kaevamist ei takista paekivikiht.  

47-aastane tsirkuseelevant Medi heitis eeldatavasti südamepuudulikkuse tagajärjel hinge reedel Narva jões, kuhu talitajad olid ta suplema viinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles