Jurist soovitab Reformierakonnal korraldada uue üldkogu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alari Rammo
Alari Rammo Foto: Erakogu

Mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu juristi Alari Rammo hinnangul ei ole Reformierakonna viimasel üldkogul vastu võetud otsused legitiimsed ning usaldusväärsuse taastamiseks tuleks korraldada uus üldkogu, kus arvestataks ainult kohaletulijate hääli.

Rammo ütles ERRi uudisteportaalile, et kuna täidetud pole seaduse nõuet, et üldkoosolekul osalenud annavad allkirja, ei tohiks elektroonilised hääled arvesse minna. Teine probleem on tema sõnul hääleõiguseta inimeste osalemises ja kolmas võltsitud häältes, kuigi viimased olid antud elektrooniliselt ja peaksid olema tühised nagunii.

«Kui tahta uut üldkoosolekut mitte korraldada, peaks kõik kahtlased hääled eemaldama ning vaatama, kas vaid füüsiliselt üldkoosolekul osalenute häältega muutuks hääletustulemus. Ilmselt muutuks, nii et erakond peaks leppima selle juhatusega, kes nendest häältest välja tuleb,» lausus ta ja avaldas arvamust, et ilmselt on partei eri kombinatsioone juba ka arvutanud.

Rammo lisas, et usaldusväärsuse taastamiseks peaks Reformierakond korraldama uue ja vaid kohaletulijate hääli lugeva üldkogu, aga tema hinnangul ei paista erakonnal olevat juhitamatuks demokraatiaks veel meelekindlust.

Reformierakonna sisevalimispettuseid uuriv töörühm on praeguseks tuvastanud 71 hääletusrikkumist, millest 39 pandi toime Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas. Erakonna teatel on seega manipuleeritud 4,75 protsendiga tänavustel sisevalimistel antud häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles