Rohelised on teatud tingimustel valmis vähemusvalitsust toetama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil roheliste eestkõneleja Marek Strandberg ja tema kõrval IRLi esimees Mart Laar.
Esiplaanil roheliste eestkõneleja Marek Strandberg ja tema kõrval IRLi esimees Mart Laar. Foto: Mihkel Maripuu

Erakond Eestimaa Rohelised on tänasel päeval juba faktiliselt olemasoleva vähemusvalitsuse tegevust nõus nii passiivsel kui aktiivsel moel toetama, kui vähemusvalitsuse tegevuse ja seadusloome algatused lähtuvad teatud põhimõtetest.

Rohelised esitavad kuus peamiselt majandusvalda puudutavat nõudmist, mis on avaldatud tänases erakonna pöördumises, millele on alla kirjutanud erakonna juhatuse nimel nende esimene eestkõneleja Marek Strandberg, riigikogu fraktsiooni esimees Valdur Lahtvee ja partei volikogu esimees Tanel Tammet. 

Lisaks soovivad rohelised arutelude toomist avalikkuse ette.

«Siinkohal teatame Roheliste valmidusest toetada Eesti jaoks arukaid ja edasiviivaid plaane. Selle eeltingimuseks on arutelude toomine suletud uste tagant avalikkuse ette ja kõigi huvitatud osapoolte sisuline kaasamine,» on kirjas erakonna pöördumises.

Rohelised põhjendavad oma soovi sellega, et tegemist ei ole täna mitte pelgalt võimukriisiga, vaid kogu ühiskonna kriisiga ja see on avalikkuse asi – suhelda tuleb täna piisavalt avatult kõigi osalistega - nii erakondade, vabaühenduste kui ettevõtjatega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles