Randpere: Tallinnas valitseb sõjakommunism

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaatid
Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaatid Foto: Karli Saul/SCANPIX

Reformierakonna linnapeakandidaadi ja Tallinna piirkonna juhi Valdo Randpere hinnangul on linna prioriteedid vales kohas. «Valitseb mingi sõjakommunism – katkistel teedel sõidab tasuta ühistransport,» nentis ta.

 Reformerakonna Tallinna piirkond alustas Tallinnas Linnapea Tuuriga, esmakohtumisel olid kõne all eelarveküsimused.

Linnapeaks pürgiva reformierakondlase Randpere hinnangul oleks tänases Tallinna juhtimissüsteemis võimalik kokku hoida vähemalt kümme protsenti linna 500 miljoni suurusest eelarvest, kuid linnas pole läbi viidud ühtegi tõsist struktuurireformi ning prioriteedid on tema hinnangul vales kohas. «Infrastruktuur, olgu see siis teed või torustikud, vajab igal juhul investeeringuid,» nentis ta.

Just puuduvad investeeringud on Randperel pinnuks silmas ka linna laenupoliitikast kõneldes. «See pole eriti jätkusuutlik laenupoliitika, kui linn võtab uusi laene, et vanu tagasi maksta, mitte et laenuraha investeerida,» hurjutas ta.

Randpere kinnitas intervjuus Postimehele, et kolmandaks Reformierakonna linnapeakandidaadiks on Jürgen Ligi. Ta pidas aga võimalikuks, et üles kerkib veel teisigi kandidaate.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles