Patareisse pääseb nüüdsest vaid giidi saatel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrisüsteemi ohtlikkuse tõttu ei tohi rentnik Andrus Villem huvilisi ilma saatjata Patareisse lasta.
Elektrisüsteemi ohtlikkuse tõttu ei tohi rentnik Andrus Villem huvilisi ilma saatjata Patareisse lasta. Foto: Toomas Tatar

Endisesse vangimajja pääseb sellest nädalast vaid kaks korda päevas giidi saatel, sest hoone elektrisüsteemi peetakse ohtlikuks.

«Seitse aastat kõik kõlbas, aga just nüüd, hooaja alguses, selgus ootamatult, et enam ei kõlba ja inimesi ei tohi omal käel sinna hulkuma lasta,» rääkis Patarei rentnik Andrus Villem. Ta on seal Kultuuripark Patarei nime all peale vanglamuuseumi avamise korraldanud kõikvõimalikke üritusi konverentsidest kontsertideni.

Halb uudis tehti Villemile teatavaks eelmisel neljapäeval. Nüüdsest ei saa huvilised enam lihtsalt piletiraha eest Patareisse sisse. Kaks korda päevas tehakse giidi saatel ekskursioon ja need ongi ainsad võimalused Patareisse pääseda. Ekskursioonid algavad iga päev kell 13 ja kell 18. Muidu käisid Patareis suvisel ajal iga päev kümned inimesed, sealhulgas palju turiste. «Täiesti hoomatav hulk rahvast,» tõdes Villem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles