Lasnamäe kiriku pühitsemine toob liiklusse muudatusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe kiriku kellad.
Lasnamäe kiriku kellad. Foto: Toomas Huik

Eeloleval pühapäeval Lasnamäe õigeusu kirikus toimuva jumalateenistuse külastajail palutakse kohalejõudmiseks kasutada ühistransporti.


16. juunil toimub Lasnamäele ehitatavas Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kirikus pühitsemistseremoonia, mida viib läbi Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill. Kõigil huvilistel ning külalistel palutakse kohalejõudmiseks võimaluse korral kasutada vaid ühistransporti, teatas Lasnamäe linnaosavalitsus.

Jumalateenistuse päeval on Lasnamäe õigeusu kiriku piirkonnas võimalik parkida neljal tasuta parkimisplatsil. Neile, kes hakkavad kiriku suunas sõitma linna poolt, asub sissepääs esimesele parkimisalale vasakul, Narva maantee ja Lavamaa tänava ristmiku lähedal. Järgmine parkimisvõimalus tekib mõnesaja meetri kaugusel Paevälja tühermaal, samuti vasakut kätt, kui liikuda Narva maanteel kiriku suunas.

Peale selle saab autot parkida ka kahes parklas, mis asuvad kiriku ja Täiskasvanute gümnaasiumi vahel. Väikesed parklad asuvad vasakul ja paremal pool Narva maanteed ning saavad ära mahutada vastavalt 30-40 ja 50-60 autot.

Autoomanikud peaksid arvestama ka asjaoluga, et parkimine Narva maanteel alates ristumisest Lavamaa tänavaga kuni Täiskasvanute gümnaasiumi hooneni (Katleri 2a) on keelatud. Antud parkimiskeeld ning liiklusalased ümberkorraldused hakkavad kehtivad alates laupäevast, 15. juunist kella 20 kuni pühapäeva, 16. juuni kella 15.

Lasnamäe linnaosavanema Olga Ivanova sõnul on siiski soovitatav, et inimesed tuleksid võimaluse korral jumalateenistusele ilma isikliku sõiduvahendita. «Me palume võimaluse korral kasutada ühistransporti, kuna isegi vaatamata sellele, et parkimiseks on ette nähtud palju ruumi, on arvestades Narva maantee läbilaskevõimet paratamatud raskused parklatesse sisenemisel ja väljumisel. Lisaks rakendatakse Meeliku rajoonis osalisi parkimispiiranguid selleks, et tagada läbipääs jumalateenistusest osavõtjatele,» ütles Ivanova.

Kuna pühapäevase üritusega seotud korraldusküsimused ei ole veel lõplikult paigas, võib kiriku piirkonna liiklusolukorralduses tulla ka täiendavaid muudatusi.

Seoses Lasnamäe kiriku juures toimuva üritusega muudetakse ka Loopealse bussipeatuse asukohta. 16. juunil kell 7-15 peatuvad bussid nr 29, 60 ja 65 mõlemal liiklussuunal senisest Loopealse peatusest 165 meetrit Katleri peatuse suunas paiknevates ajutistes peatustes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles