Kas matšol on hing?

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäevaseid kisklemisi rahustatakse      ikka veekahuriga, aga kas ka võidetakse? Punasärklaste juht Feri Ats (Priit Võigemast) murrab Pál-tänava poisse.
Tänapäevaseid kisklemisi rahustatakse ikka veekahuriga, aga kas ka võidetakse? Punasärklaste juht Feri Ats (Priit Võigemast) murrab Pál-tänava poisse. Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatri suvelavastuses võib kõike kiita, aga kujundust lausa peab kiitma.

Laia tänava poisid näevad välja kui matšod, nad käituvad kui matšo, oo kuidas nad naudivad musklitega eputamist, ülbet hoiakut ja sigarit suunurgas, totrat käsuliini, sõjaväelaslikku karjumist …

Tallinna Linnateatri lavaaugus mängitav Mart Kolditsa «Pál-tänava poisid» on lahe lavastus. Kõigepealt tuleb kiita kujundust. Seni eelkõige filmikunstnikuna (Veiko Õunpuu filmid) silma paistnud Jaagup Roomet on kujundanud lihtsa, kuid geniaalse maailma – lava sisse on peidetud tiik, mida vaataja märkab just õigel hetkel, merekonteinerid kui tühermaal vedelevad ehitussoojakud (puuriidad/kuurid), mis peidavad endas klassiruumi, botaanikaaeda, aga ka Nemecseki kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles