Eesistumine toob Leetu peo ja remonditud tänava

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõenäoliselt Leedu eesistumise peamiseks eestkõnelejaks saav president Dalia Grybauskaitė eesistumise logo kandva hiigeltuulelohe ees.
Tõenäoliselt Leedu eesistumise peamiseks eestkõnelejaks saav president Dalia Grybauskaitė eesistumise logo kandva hiigeltuulelohe ees. Foto: AFP/SCANPIX

1. juulil saab Leedu esimese Balti riigina pooleks aastaks ELi eesistujamaaks.

Juba kaks aastat tagasi eesistumise logole mõeldes otsustas Leedu välisministeerium, et see on iseenesest üks võimalus tõmmata kodumaise avalikkuse tähelepanu nii sellele sündmusele kui ELile üldisemalt, sestap ei tellitud kujundust otse kunstnikelt, vaid  korraldati üldrahvalik konkurss.

Logovõistlusele saabus üle 600 kavandi, mille autorid varieerusid lasteaialastest professionaalsete kunstnikeni. Lõpuks osutus osaliselt rahva osalusel valituks kunstitudeng Simona Mykolaitytė töö – ELi ja Leedu lipu värvidega põimitud ringid, mis sümboliseerivad ühtsust ja suutlikkust takistusi alati ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles