Tallinna autovaba ala laieneb veelgi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänav.
Harju tänav. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kommunaalameti poolt tellitud Harju tänava (Rüütli-Niguliste) ja Kullassepa tänava rekonstrueerimise eesmärgiks on vastavalt Tallinna linnaplaneerimise ameti poolt väljastatud projekteerimistingimustele sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile viimine, tänavad suletakse autoliiklusele ja muudetakse jalakäijate liikumise alaks.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on kogu Harju tänav ja ka Kullassepa tänav plaanis muuta niisuguseks nagu praegu Vabaduse väljaku ja Müürivahe tänava vaheline lõik. «Pärast rekonstrueerimist moodustab Vabaduse väljak, Harju tänav ja Raekoja plats ühtse terviku,» ütles Aas.

«Kindlasti vähendab kogu Harju tänava jalakäijate alaks muutmine transiitliiklust läbi vanalinna ning tupiktänavad vähendavad üldse autojuhi huvi vanalinna sisse sõita. Samas ei ole jalakäijate tänav täiesti «lukus» - tagatakse nii kohalike elanikele võimalus koju pääseda ja kodu juures parkida kui ka kindlatel kellaaegadel kaupluste ja toitlustusasutuste kaubaga varustamine ja loomulikult ka operatiivsõidukite läbipääs.»

Taavi Aasa sõnul on ka mujal maailma linnades tehtud jalakäijate alad, mis tihti ei piirdu kaugeltki üksnes vanalinnaga. «Eesti ei ole selles suhtes erand,» märgib Aas.

Tänavate rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostamisel toimus projekteerijal tihe koostöö Tallinna transpordiametiga, mille tulemusel viidi projekti sisse ameti poolt esitatud liikluskorralduslikud nõuded ning lõplik lahendus on transpordiameti poolt kooskõlastatud.

Pärast Harju tänava ja Kullassepa tänava rekonstrueerimistööde teostamist tagatakse endiselt nii elanike ligipääs oma kodudele kui ka teenindavale transpordile kella 6-10. Vajadusel on võimalik elanikel kodudele ligi pääseda ka muudel kellaaegadel, Tallinna transpordiametiga kooskõlastamisel. Tänavate täielikku sulgemist ei planeerita.

Ehitustööde lõpetamise tähtaeg on käesoleva aasta 15. oktoobril.

Rekonstrueeritava tänavalõigus pikkus on 270 meetrit. Ehitustööde teostamise maksumus on ligi 850 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles