Bürokraatia takistab kalaturu kohviku avamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal linnahalli kõrval kalaturu juures edukalt tegutsenud mereäärne kohvik on sel hooajal suletud ja seda üsna kummalisel põhjusel.


Nimelt asub kohvik Tallinna Turgudele kuuluva kalaturu territooriumil ning vastavalt linna õigusaktidele ei tohi turul alkoholi müüa. Ilma lahjade alkohoolsete jookideta kohvikupidamine ennast aga ära ei tasu.

«Vastavalt kehtivale korrale ei tohi Tallinna turgudel tõepoolest alkoholi müüa. Eelmisel aastal sai kohvik alkoholi pakkuda tänu sellele, et neil oli avaliku ürituse luba. Sel aastal on niisuguse loa saamine keerulisem, sest linnavalitsus ei taha kooskõlastada üritust, mis kestab maist septembrini,» rääkis Tallinna Turgude juhataja Monica Rand, kelle sõnul pingutatakse praegu selle nimel, et et kohvik saaks tegutsema hakata.

Ranna sõnul ei pea mereäärse kohviku avamiseks loodetavasti volikogus linna õigusakte muutma hakkama. «Loodan, et sel aastal pääseme kergemalt. Oleme ettevõtlusametiga seda asja arutanud ja meie huvi on see, et kohvik seal tegutseks. Esiteks annab see kogu alale väärtust juurde, teiseks teenindaks see Jukuga Aegnale sõitvaid inimesi ja kolmandaks oleks ka turupäeval kohvikut vaja. Niipalju kui mina tean, olid eelmisel aastal kohvikuga ainult positiivsed kogemused. Praegu loodame küll väga, et kohvikupidaja saaks uksed lahti teha ja Tallinna Turud püüab siin igati kaasa aidata,» kinnitas Rand.

Kõigele lisaks oli tänu kohvikule ka kogu turu ala ja veidi kaugemgi ümbrus korras. Sel aastal annab pideva inimtegevuse puudumine ennast heakorra osas kohe tunda. «Meie oleme seal ju ainult kord nädalas, laupäeviti, kui kalaturg on avatud,» nentis Rand ning lisas, et ka sel nädalal lähevad Tallinna Turgude töötajad sinna niitma ja koristama.

Ka kohvikupidaja Andrus Villem kinnitas Postimehele, et ootab pikisilmi hetke, kui linnavalitsus enda loodud bürokraatiast jagu saab ning Tallinna üks väheseid merevaatega kohvikuid saab jälle tegutsema hakata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles