Vaba mees Putin nihkub rahvale lähemale

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini pooldajad kogunesid kongressil, ent Moskva tänavatel võis näha tuhandeid inimesi, kes nõudsid presidendi tagasiastumist ja isegi vangistamist.
Putini pooldajad kogunesid kongressil, ent Moskva tänavatel võis näha tuhandeid inimesi, kes nõudsid presidendi tagasiastumist ja isegi vangistamist. Foto: Reuters/ScanPix

Eile tähistas meie idanaaber 21. korda rahvuspühana Venemaa päeva ning president Vladimir Putin valiti Ülevenemaalise Rahvarinde (ONF) asutamiskongressi teisel päeval ühehäälselt selle juhiks.

Ühtlasi kuulutas Putini tulihingelisi pooldajaid koondav organisatsioon end ametlikult poliitiliseks liikumiseks ning võttis uueks nimeks Rahvarinne – Venemaa Eest, edastas RIA Novosti.

Putin esines kõnega, tänades kõiki liikmeid toetuse eest möödunud aasta valimiskampaania ajal ja avaldades lootust, et uuest liikumisest saab püsiv institutsioon, mis liidab erinevate vaadetega inimesi ja annab neile võimaluse üheskoos lahendusteni jõuda. Uues põhikirjas kinnitati alustena demokraatlike väärtuste, isikuvabaduse ja õigusriigi traditsioonide austamine ning otsus laieneda üle Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles