Hendrik Alla: ma ei haise

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Alla
Hendrik Alla Foto: Liis Treimann / Postimees

Ma hingan sisse. Ma hingan välja. Veeauru ja süsihappegaasi, nagu me kõik. Vahel ma kasutan selleks spetsiaalsest seadet, inhalaatorit, mille abil viin oma organismi nikotiini. Ma olen nikotiinist sõltuvuses. See ei ole Eestis keelatud. Nikotiini tarbimine on täiesti legaalne ja riigile meeldib sõltlastelt tubakaaktsiisi korjata.


E-sigaret (väga halb sõna, aga mul pole praegu ühtki paremat pakkuda) on seade, mis aurustab orgaanilist vedelikku ja aitab nikotiinisõltlasel seda ainet manustada. Tulemuseks väljahingatav H2O ja CO2. See ei erine kuigivõrd kohvimasinast, mis aitab kofeiininautlejal seda alkaloidi tarvitada. Inhalaatorit kasutades ma lihtsalt säästan enda ja oma lähedaste tervist ning lõhnaretseptoreid. Siinkirjutaja inimkatsed on näidanud, et nikotiinisisaldisega veeauru hingamine ei häiri kuidagi mittesuitsetavaid kaaskodanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles