Uue kooliseaduse rahaline pool on selgusetu

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht / Montaaž

Kired haridussüsteemi suurte muudatuste ümber on võimuliidus suuremad, kui esmapilgul paistab. Tuleb välja, et rahandusministeerium ja haridusministeerium pole seni suutnud omavahel asju lihtsalt läbi rääkida ja on selgusetu, milline on muudatuste rakendudes riigi ning milline omavalitsuste rahaline roll.


Nagu kirjeldas üks kultuurikomisjoni liige: «Kõik on pilla-palla!» Lisaks valitsusesisesele (ehk kahe võimuerakonna vahelisele) pingele on senine asjaajamine rahaküsimustes tekitanud nördimust omavalitsustes, kes on saatnud pöördumisi nii riigikogu kultuurikomisjoni kui ka haridusministeeriumisse. Või nagu kirjeldas teine komisjoni liige: «Rahastamise temaatikas on haridusministeerium ja minister Jaak Aaviksoo omavalitsusliitudega laupkokkupõrkes!» Aaviksoo ütleb, et omavalitsused on haridusraha ei-tea-kuhu ära kulutanud, rahandusministeerium omalt poolt ütleb, et raha on läinud õigesse kohta, haridusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles