Tallinn eraldab täiendavalt 700 000 krooni töötute hädaabitööde korraldamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud heakorratöödel Pääskülas.
Töötud heakorratöödel Pääskülas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil eraldada oma reservfondist ettevõtlusametile 700 000 krooni töötute rakendamiseks avalikel töödel.



Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul pakub linn sel aastal töötutele senisest enam ajutist rakendust mitmesugustel heakorra- ja hädaabitöödel nagu parkide ja haljasalade hooldamine, kõnniteede puhastamine ning prügi kokkukorjamine. Selline tegevus annab töötule võimaluse teenida päevas 27 -35 krooni. Tänavu pakub linn avalikku tööd kõigis linnaosades kokku rohkem kui 500 inimesele.

Käesoleva aasta nelja kuuga on Tallinnas hädaabitöödel rakendatud juba 326 töötut. Selleks otstarbeks linnaeelarvest eraldatud 1,2 miljonist kroonist on ära kulutatud 723 316 krooni. Tuginedes linnaosadest laekunud infole ei piisa järelejäänud rahast aasta lõpuni töötute rakendamiseks avalikus töös. Sellest lähtuvalt otsustaski linnavalitsus eraldada veel 700 000 krooni.

Töötutena registreeritud inimeste arvu ülikiiret tõusu kinnitavad ka töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonna andmed. Mais oli arvel juba ligi 19 000 töötut tallinlast. See teeb töötuse määraks pealinnas üheksa protsenti. Poole aastaga on töötute arv Tallinnas kasvanud umbes 12 000 inimese võrra.

Tallinna linnavolikogu esitas tänavu märtsis vabariigi valitsusele ettepaneku muuta tööturuteenuste ja -toetuste seadust selliselt, et töötud saaksid senise 50 tunni asemel iga kuu avalikku tööd teha 80 tundi. Valitsus kahjuks seda ettepanekut ei pooldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles